Tipy na MOTOvýlety #1 – Zákruty s jedinečným výhľadom

Ak rozmýšľaš, kam si ísť zajazdiť, máme pre teba pár dobrých tipov. Či jazdíš na veľkom cestovnom endure alebo ostrom superšporte, tieto miesta by si mal určite čím skôr navštíviť.

Serpentíny po taliansky

Passo dello Stelvio sa nachádza na severe Talianska pri hranici so Švajčiarskom a patrí medzi najvyššie horské priesmyky východných Álp. Okrem kľukatých serpentín si môžeš vychutnať nezabudnuteľný výhľad na zasnežené Alpy a prírodu všade naokolo.

Zobraziť na mape: Passo dello Stelvio

Morské pobrežie plné zákrut

Chorvátske pobrežie. To nie sú len českí turisti, ale aj nádherné skalnaté zákruty s výhľadom na more a okolité ostrovy. Zajazdiť si po pobreží môžeš na ceste E65 pri meste Senj, ktoré je od Slovenska vzdialené necelých 550 kilometrov. Tak neváhaj, zober plavky pod sedlo a vyraz na chorvátske cesty.

Zobraziť na mape: Chorvátske pobrežie

Príroda, akú inde neuvidíš

Hory, jazerá i lesy ti ponúka Národný park Durmitor v Čiernej Hore. Tento obrovský (390 km²) národný park sa nachádza na severe, pri hraniciach s Bosnou a Hercegovinou. Okrem jazier a kaňonov tu nájdeš množstvo horských ciest a priesmykov na jazdenie. Národný park Durmitor patrí do svetového prírodného dedičstva UNESCO, a preto by si ho nemal vynechať na svojom výlete po Balkáne.

Zobraziť na mape: Národný park Durmitor

S motorkou až do jaskyne

Takáto jaskyňa sa nachádza len 340 kilometrov od našich hraníc, v susednom Česku. Pekelné Doly sú medzi motorkármi veľmi obľúbené. Aj preto sa tu konajú rôzne MOTOakcie. Okrem jazdenia po jaskyni si môžeš vychutnať skvelú českú kuchyňu a dokonca tu môžeš aj prenocovať. Neďaleko od Pekelných Dolov sa nachádza hneď niekoľko pekných ciest na jazdenie. Medzi tie najkrajšie však jednoznačne patrí České Švajčiarsko.

Zobraziť na mape: Jaskyňa Pekelné Doly

Aby ťa po ceste neprekvapili žiadne poplatky alebo pokuty, pozri si aj náš článok Kde všade (ne)potrebuješ diaľničnú známku.

 
 

Páčil sa ti tento článok? Daj o ňom vedieť aj svojim priateľom na Facebooku.

pozrieť ďalšie články pozrieť tričká

Sleduj nás aj na Instagrame