Tipy na MOTOvýlety #2 – Najkrajšie miesta na Slovensku

Na to, aby si navštívil tie najkrajšie miesta, nemusíš cestovať vôbec ďaleko. Slovensko je plné pekných miest, ktoré môžeš navštíviť a spraviť si výlet na motorke. Ktoré z týchto miest sa ti páči najviac?

Domčeky v Čičmanoch

Ak si ešte nebol na výlete v Čičmanoch, mal by si ich čím skôr navštíviť. Viac ako 200-ročné drevené domčeky s originálnou architektúrou a ornamentmi sú jedným z najkrajších miest na Slovensku.

V pamiatkovej rezervácii sa nachádza 136 dreveníc. Medzi nimi nájdeš aj rôzne expozície, ktoré zachytávajú vtedajší život. V týchto priestoroch budeš mať pocit, ako keby na chvíľu zastavil čas.

Chodník korunami stromov

Jedinečný chodník v 24-metrovej výške sa nachádza v Bachledovej doline v Pieninskom národnom parku. Je dlhý 1 234 metrov a skladá sa z dvoch častí, a to z vyhliadkovej veže vysokej až 32 metrov a chodníku, ktorý je široký takmer 2 metre.

Počas prechádzky po chodníku sa môžeš zastaviť na viacerých adrenalínových alebo náučných zastávkach. Pre odvážnych je k dispozícii aj suchý tobogan dlhý 67 metrov. Je to najdlhší suchý tobogan na Slovensku.

Spišský hrad

Rozlohou patrí medzi najväčšie hrady na svete a je zaradený do Zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Hrad si ťa získa nielen svojou veľkosťou a históriou, ale aj nádherným výhľadom na Tatry a okolie.

Okrem návštevy hradu, múzea a vonkajšieho areálu môžeš počas leta vyskúšať aj špeciálnu nočnú zrúcaniny.

Štrbské pleso

Nájdeš tu všetko. Jedinečný výhľad, krásnu prírodu a množstvo cestičiek na jazdenie. Aj preto Štrbské pleso patrí k jedným z najkrajších a najznámejších miest na Slovensku, ktoré by si mal určite navštíviť aj ty.

Vychutnať si tu môžeš aj pohľad na Vysoké Tatry priamo z jeho hladiny. Motorku tu totiž môžeš na chvíľu vymeniť za čln.

Zraková pyramída – Súľovské skaly

Umelecké dielo Juraja Gábora slúži ako kino, ktoré naživo premieta skutočnú prírodu. Vďaka jedinečnej konštrukcii sa sústredíš na jeden konkrétny výsek krajiny. Môžeš si ju naplno vychutnať a všimnúť si veci, ktoré by si inak nevidel. Nezvyčajná, 18 metrov dlhá turistická atrakcia, sa nachádza v Súľove už od roku 2015.

Počas návštevy Zrakovej pyramídy si určite naplánuj výlet aj na Súľovské skaly. Toto miesto je vytvorené skalnatými vežami, bránami a hlbokými roklinami. Spolu tvoria unikátne prostredie, ktoré musíš vidieť a zažiť.

Hrad Devín

Stojí na mohutnom skalnatom kopci nad ústim riek Dunaja a Moravy, vďaka čomu poskytuje nádherný výhľad na okolitú prírodu. Jeho história siaha až do 1. storočia pred našim letopočtom a patrí k najzaujímavejším hradom na Slovensku.

V areáli hradu môžeš navštíviť rôzne expozície, múzeá a počas sezóny aj vystúpenia šermiarov. Vyjsť môžeš až úplne na vrchol hradu, odkiaľ máš ten najkrajší výhľad.

 
 

Páčil sa ti tento článok? Daj o ňom vedieť aj svojim priateľom na Facebooku.

pozrieť ďalšie články pozrieť tričká

Sleduj nás aj na Instagrame